BREUGELHOEVE

Ontwerp / Prijsvragen

Voor de deelname aan een besloten ontwerpwedstrijd is in samenwerking met architect Francis Schurmans een concept ontwikkeld voor de uitbreiding van het cafetaria op het terrein van de Breugelhoeve in Peer, België.

De uitbreiding van het cafetaria, geconcipieerd als een toren, functioneert als verbindend element. Het verbind tussen de bestaande bebouwing op het terrein, tussen oud- en nieuw, tussen verschillende gebruikersgroepen en tussen binnen en buiten.

De uitbreiding voorziet in een extra cafe ruimte met sanitair op de begane grond en een nieuwe entree via de dubbelhoge ruimte naar het bestaande cafetaria. Op het platte dak van de uitbreiding kan in een latere fase een zonneterras worden gerealiseerd.

De duurzaamheid van de uitbreiding is bekeken vanuit het Cradle-to-Cradle principe om een goed gebouw te realiseren, in plaats van een minder slecht gebouw. Hierbij is gezocht naar logische, low-tech oplossingen, zoals oriëntatie, logische constructie en detaillering etc. alvorens te grijpen naar high-tech oplossingen zoals installaties etc.

 

Opdrachtgever: Gemeente Peer

Jaar: 2016

Type: Ontwerpwedstrijd

Software: AutoCAD, Sketchup, V-ray, Photoshop

  • i.s.m. architect Francis Schurmans
  • 2016 Tweede plaats in een besloten ontwerpwedstrijd

 

Deel dit artikel

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppGoogle+PinterestEmail