Habitim Tower Antwerpen

Afgelopen maart ben ik in opdracht van VP Architecten uit Zutendaal aan de slag gegaan met de 3D presentatie voor de gevelvernieuwing van de Habitim Tower in Antwerpen. Zie hier een aardig before-after beeld, waarin duidelijk te zien is welk effect bereikt kan worden door een 3D beeld samen te voegen met een bestaande foto.

Het 3D model, hoewel reeds aangeleverd in Sketchup door VP Architecten is klaargemaakt voor rendering door Dirk Arts van Dirk Arts bouwkundig advies. 3D renders zijn opgemaakt in V-ray en nabewerkt met Adobe Photoshop. In dit geval lag de uitdaging vooral in het krijgen van een goede reflectie in het glas van de nieuwe gevel en het opmaken van de nieuwe parkeerplaats.

Binnenkort zal ik enkele andere 3D beelden posten, met daarin kleine tips om de 3D beelden nog meer te laten spreken.

 

 

 

Nieuw project: Woning Waterrijk

Voor een particuliere opdrachtgever is, in samenwerking met Dirk Arts Bouwkundig Advies, een ontwerp gemaakt voor een moderne vrijstaande woning in de wijk Waterrijk, Eindhoven. De aanvraag omgevingsvergunning is een paar weken geleden ingediend, momenteel loopt de onderhandelingsprocedure. Via de website zal ik jullie regelmatig op de hoogte brengen omtrent de vorderingen van dit project.

 

Woning Waterrijk

Nieuw Project: O-Live

Voor de prijsvraag A Home Away From Home, een ontwerpwedstrijd voor innovatieve oplossingen voor de huisvesting van asielzoekers, is een woonconcept ontwikkeld dat is geconcipieerd en vormgegeven als een olijfboom, het internationale symbool voor de vrede. Het project is nu te bekijken op de website:

 

O-LIVE

 

Workshop particuliere woning Nijmegen

Op vraag van Engel Architecten uit Hilversum heb ik vorige week meegewerkt aan een workshop waarin we zochten naar nieuwe ontwerp ideeën voor een particuliere woning. Boeiend en inspirerend om te zien op welke wijze andere architecten met een ontwerpvraag omgaan. Twee vruchtbare dagen vol met nieuwe ideeën en schetsen leidde onder andere tot deze vormstudie en het idee om twee aspecten van een gezonde woonomgeving, Prospect (uitzicht) en Refuge (geborgenheid), te verweven in het concept van de woning.

 

Wittesteenstraat – Update 5 | De oplevering komt dichterbij

Het nieuwe jaar is alweer een dikke maand onderweg, dus hoog tijd voor een nieuwe update van de Wittesteenstraat. Hoewel het buitenpleisterwerk nog niet is afgerond zijn de interieurwerken inmiddels al ver gevorderd. De tegelwerken, keukens en vaste kasten zijn inmiddels geplaatst. Belangrijkste werkzaamheden die nog plaats moeten vinden, naast het afronden van het buitenpleisterwerk, is het plaatsen van de dakisolatie en groendaken. Bottom-line: Niet lang meer tot de eerste oplevering.

JAAZ ontwerpwedstrijd

Eind vorig jaar heb ik geparticipeerd in de ontwerpwedstrijd Jonge Architecten aan Zet. De opdracht behelsde het ontwerpen van 18 sociale huurwoningen in het centrum van Averbode aan de Prelaatstraat. Helaas is het ontwerp niet geselecteerd voor de tweede fase. Desalniettemin wil ik jullie hierbij de eerste beelden van het ontwerp laten zien.

Het ontwerp situeert zich rond een klein binnenstedelijk park, het hard van dit woonconcept. Vanuit de straat is er een duidelijk sequentieel verloop voelbaar, dat aan weerszijden aansluit op de bestaande bebouwing en daarna overgaat naar een volumetrie loodrecht op de as van de Prelaatstraat, waardoor de aandacht van de voorbijganger naar binnen toe wordt getrokken. Het kleine binnenstedelijk park geeft een aanzet naar een mogelijke doorwaadbaarheid van het in zichzelf gekeerde stafweefsel, wat huisvesting, bewoners en omgeving nog beter aan elkaar kan linken vanuit een sociale context, en waardoor bewoners een grotere, betere en kwalitatieve inpassing gaan kennen in het geheel.

Op het gebied van duurzaamheid is er gekeken naar oriëntatie, energie, ventilatie, structuur, sociale aspecten, waterhuishouding en materialisatie. Beheersbaarheid en logica van het geheel is de bottomline van de na te streven duurzaamheidskeuzes.

Binnenkort zal het project toegevoegd worden aan het portfolio op de website.